Tincutra de propolis

Tinctura de propolis

Propolisul este cunoscut azi ca unul dintre cele mai surprinzatoare produse naturale, datorita studiilor si cercetarilor efectuate care atribuie acestuia nenumarate actiuni biologice si efecte terapeutice. In compozitia chimica a propolisului brut au fost semnalate in principal rasinuri si balsamuri 55% , ceruri de natura vegetala 7,5 – 35 %, uleiuri volatile 10 %, polen 5 %, glucide, aminoacizi 5 %, vitamine, enzime si saruri minerale.

La ora actuala , pe plan mondial , propolisul este utilizat pe scara larga in diferite formule de medicamente, suplimente sau aditivi alimentari, bauturi, produse cosmetice, pentru a imbunatatii starea de sanatate si pentru prevenirea unor afectiuni inflamatorii, boli cardiace, hepatice, diabet si chiar unele forme de cancer.

Prin proprietatile sale propolisul este foarte bine adaptat sa actioneze asupra proceselor patologice din acest domeniu medical . In multe cazuri el poate depasi efectele unor medicamente cunoscute pentru tratamentul acestor afectiuni. Acest produs natural reprezinta avantajul de a opri rapid durerea , de a-si exercita actiunea o perioada lunga de timp si de a reduce durata tratamenului clasic.

Propolisul poate fii cunsumat atat in starea lui bruta cat si dizolvat in alcool de peste 80 grade (tinctura de propolis)

Tinctura de propolis

Tinctura de propolis are un spectru larg de actiuni atat interne cat si externe ce pot beneficia rapid de efectele lui.
1) Printre afectiunile interne se numara: guturaiul, gripa in faza incipienta, dureri de gat, bronsita cronica, tusa uscata si convulsiva, colita acuta si cronica, infectii virale la nivelul intestinului si tubului digestiv, hipertensiune, ateroscleroza, boli infectioase insotite de febra
2) Actiuni externe precum: antiinfectios puternic, cicatrizant puternic, analgezic mediu, regenerativ epitelial puternic